Кафедра ХІМІЇ і ОП здійснює навчання студентів за спеціальністю
102 «ХІМІЯ» за наступними освітніми програмами:
ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА «ХІМІЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ»;
ОСВІТНЬО-НАУКОВА ПРОГРАМА «ХІМІЯ».
Освітньо-професійна програма «Хімія харчових продуктів» спрямована на забезпечення студентам оволодіння концептуальними та методологічними знаннями зі спеціальності «Хімія», оволодіння методологією проведення хімічного синтезу та аналізу, здатність до використання спеціального програмного забезпечення, інформаційних технологій, розв’язання актуальних задач і проблем, прийняття ефективних професійних рішень в галузі хімії, зокрема, хімії харчових продуктів.
Працевлаштування та конкурентні переваги випускників програми
Отримана кваліфікація дозволить випускникам працювати на підприємствах, в установах та організаціях хімічної, харчової, фармацевтичної, нафтогазової та агропромислової галузей, у криміналістичних лабораторіях, у лабораторіях метрології та стандартизації, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Департаменту податкових та митних експертиз Державної фіскальної служби на посадах:
лаборант;
технік-лаборант;
асистент хіміка;
лаборант наукового підрозділу;
лаборант хімічного аналізу;
помічник майстра хімічного виробництва;
інші фахівці в галузі харчової та переробної промисловості.